Thema’s

Thema’s

Tijdens het middagprogramma vinden er diverse break-out sessies plaats in de daarvoor bestemde thema-tenten. Er komen diverse onderwerpen aan bod, zoals: eThuiszorg, eDokter, eZiekenhuis, eSenioren, eBusinessmodellen, eBegeleiding, eRobots, eCommmerce, eDomotica en Apple in Healthcare (op uitnodiging).

Lees hieronder meer over de diverse onderwerpen en schrijf u in voor 3 break-out-sessies.

Schrijf u hier in voor de sessies

Thema 1: eThuiszorg

Technologie rukt met een sneltreinvaart op in de relatie tussen cliënt en zorgverlener.  Beeldzorg, mobiele toegang tot het cliëntendossier en nieuwe vormen van virtueel samenwerken via videoconference en beveiligde berichten zijn slechts enkele voorbeelden. Maar hoe implementeer je deze nieuwe zorgwereld? En aan welke randvoorwaarden moet je ICT eigenlijk voldoen om klaar te zijn voor de toekomst? Drie sprekers geven een unieke inkijk in het hier en nu en hun visie op de ‘nieuwe’ thuiszorg.

Moderator van dit thema is: Anneloes Mulder, Zorgfuturist bij FocusCura

Aan het woord in deze sessie:

Van 11:30 t/m 12:20 Ellen Maat, Directeur Strategie Kwaliteit & Innovatie, Cordaan
Van 14:00 t/m 14:50 Marc Veldhoven, Voorzitter Raad van Bestuur, Zuidzorg Marc Veldhoven
Van 15:15 t/m 16:00 Walter Bastiaenssens, Concernmanager ICT, Omring Walter Bastiaenssens

Thema 2: eZiekenhuis

Het ziekenhuis zal de komende jaren in een rap tempo veranderen. Waar het voorheen veelal een ‘gesloten bolwerk’ was, staat het ziekenhuis van de toekomst middels ICT in open verbinding met haar omgeving en haar patiënten. Via eHealth communiceert de dokter met zijn patiënten. Patiënten hebben realtime toegang tot hun dossier. En samenwerking in de keten gaat soepeltjes. Een visie van drie toonaangevende leiders.

Moderator van dit thema is: Jeen Beckers, Business Developer bij FocusCura

Aan het woord in deze sessie:

Van 11:30 t/m 12:20 Hans Admiraal, Directeur, EveanHans Admiraal
Van 14:00 t/m 14:50 Prof. dr. C. Kalkman, Professor of anesthesiology, University Medical Center Utrecht
Van 15:15 t/m 16:00 Albert Arp, voorzitter Raad van Bestuur, Ziekenhuis St. JansdalAlbert Arp

Thema 3: eBusinessModellen

Met de veranderende verhoudingen in de zorg in combinatie met de opkomst van techniek ontstaat er een noodzaak om anders naar business modellen in de zorg te kijken. De rol van verzekeraars en thuiszorg zal in de eerste lijn steeds nadrukkelijker worden. Maar durven zij het aan om echt ‘gezondheid’ in te kopen in plaats van zorgverrichtingen? En hoe past de financiering van zorginnovaties in deze tendens?

Moderator van dit thema is: Ronald Scheffer, Business Developer bij FocusCura

Aan het woord in deze sessie:

Van 11:30 t/m 12:20 Jeroen Kemperman, Senior Manager Strategy, Programs, Investments and Lessons, divisie Zorg & Gezondheid, AchmeaJeroen Kemperman
Van 14:00 t/m 14:50 & 15:15 t/m 16:00 Ronald Scheffer, Business Development, FocusCuraRonald Scheffer

Thema 4: eRobots

Volgens deskundigen is de opkomst van robots de volgende trend in de maatschappij. En ook in de gezondheidszorg ontkomen we niet aan deze gedachte. Maar zijn robots nu eigenlijk onze vriend of onze vijand? En zou u willen dat uw vader of moeder door een robot wordt verzorgd? Laat u verrassen in deze tent! Volg zelf een beweegworkshop van Robot Zora en ga in discussie met top-robot wetenschappers van Europa.

Moderator van dit thema is: Martine Breteler, Zorgfuturist eHealth bij FocusCura

Aan het woord in deze sessie:

Van 11:30 t/m 12:20 & 15:15 t/m 16:00 Zora de Zorgrobot presentatie en interactieve sessie Zora de Zorgrobot20150512_140509_2361
Van 14:00 t/m 14:50 Dr. Ing M. Rudinac, directeur van Robot Care Systems. 

Thema 5: eDomotica

Domotica is een toverwoord geworden dat staat voor ‘slimme techniek in en rond het huis’. In deze tent hoort u de visie van een koplopende zorgorganisatie op dit gebied. Ook presenteren wij onze ervaringen met BertWaakt: sensorentechnologie voor mensen met (beginnende) dementie. Tenslotte krijgt u een inkijkje in de nieuwste innovaties op het gebied van e-sleutelsystemen waarmee op afstand de deur kan worden gesloten.

Moderator van dit thema is: Elles Grubben, Zorgfuturist bij FocusCura

Aan het woord in deze sessie:

Van 11:30 t/m 12:20 Hélène te Hennepe-Luijt, Zorgfuturist, FocusCuraHelene
Van 14:00 t/m 14:50 Stijn van der Heijden , Zorgfuturist, FocusCuraStijn van der Heijden
 Van 15:15 t/m 16:00 Marcel van Woensel, Raad van Bestuur, Proteion ThuisMarcel van Woensel

Thema 6: eDokter

De dokter zal in de (nabije) toekomst voor een gedeelte dagelijks in je broekzak zitten. Toegankelijk via sensoren, metingen en videoconsulten via PatientHub. En als je dan fysiek contact nodig hebt dan is de eerste stop niet het ziekenhuis maar het 1,5e lijnscentrum waar huisarts, apotheek en medisch specialist (virtueel) samenwerken. Hoe dit eraan toegaat, leren we in deze sessies van koplopers op dit gebied!

Moderator van dit thema is: Ruben de Neef, Zorgfuturist eHealth bij FocusCura

Aan het woord in deze sessie:

Van 11:30 t/m 12:20 Anke Huizenga, Bestuurder, ZuidOostZorgAnke Huizinga 
Van 14:00 t/m 14:50 Kirsty Lankreijer, Projectleider innovatie Zorg op Afstand2a036b4
Van 15:15 t/m 16:00 Suzan Jeuken, Teamleider Vitaal Thuisdialyse en Dialyse afdeling Venray, VieCuri Medisch CentrumSuzan Jeuken

Thema 7: eSenior

Moderne hulpmiddelen in de zorg zoals eHealth en domotica zijn handige toepassingen die de oudere of (chronisch) zieke patiënt meer eigen regie geven. Maar hoe zorgen we dat deze techniek ook echt voor iedere oudere of (chronisch) zieke beschikbaar is? Kan het ZelfstandigThuisWarenhuis en eHealthPoint hier een rol spelen? In deze tent staat toegankelijkheid en de blik vanuit de oudere zelf centraal!

Moderator van dit thema is: Tim Herfst, Medewerker ZelfstandigThuisWarenhuis bij FocusCura

Aan het woord in deze sessie:

Van 11:30 t/m 12:20 Manon vanderkaa, Directeur Unie KBO (Over het senioren project KBO-tablet) AMAdag
Van 14:00 t/m 14:50 René Martens, Commercieel Directeur Medux
Van 14:00 t/m 14:50 Jeroen van der Heijden, Commercieel Directeur FocusCura
Van 15:15 t/m 16:00 Niels de Beer, Health InnovatorNiels de Beer

Thema 8: eBegeleiding

Wist u dat maar liefst 130.000 mensen per jaar te maken krijgen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)? En dat er nog veel meer mensen zijn met een licht verstandelijke beperking, geestelijke aandoening of verslaving? Deze mensen moeten we niet vergeten want ook zij zijn gebaat bij technologische ondersteuning. In deze tent delen we met u onze ervaringen voor deze doelgroep!

Moderator van dit thema is: Nicole Snel, Relatiebeheerder bij FocusCura

Aan het woord in deze sessie:

Van 11:30 t/m 12:20 Cid Berger, Directeur, iLentisCid Berger
Van 14:00 t/m 14:50 Jorrit Ebben, Manager Business Development, SizaJorrit Ebben
Van 15:15 t/m 16:00 Caroline van Oevelen, Regiomanager, TWB Thuiszorg met Aandacht

Thema 9: eCommerce

De zorg is bezig aan een opmars wat betreft digitale technieken. Maar wat kunnen wij leren van andere sectoren zoals de reiswereld en de bankensector? En hoe zorg je eigenlijk dat Apps voldoen aan de laatste eisen op het gebied van privacy en security? In deze tent alles over Big Data, de opkomst van techniek in de reiswereld en bankensector en assuring medical apps.

Moderator van dit thema is:  Jonard Rood, Manager ZelfstandigThuisWarenhuis bij FocusCura

Aan het woord in deze sessie:

Van 11:30 t/m 12:20 Raoul Zaal, CMO FocusCura (en oa voormalig Booking.com, deelt zijn ervaring over digitalisering in oa de reiswereld) Raoul
Van 14:00 t/m 14:50 Rob Peters, manager Deloitte (en oa initiatiefnemer ‘assuring medical apps’ deelt zijn kennis over belang veiligheid van apps)
Van 15:15 t/m 16:00 Michel Hofman, CIO FocusCura (en oa voormalig CIO Robeco en Rabobank, deelt zijn ervaring over digitalisering, privacy en big data in de financiële sector)

Thema 10: Apple in Healthcare (op uitnodiging)

In deze tent een sessie over Apple in Healthcare voor een groep persoonlijk genodigden.

 

Schrijf u hier in voor de sessies